Zelfscan Digitaal Erfgoed

Hoe werkt de Zelfscan?

Invullen in eigen tempo

Met een account kun je de Zelfscan invullen op momenten dat het jou uitkomt. Je gaat dan gewoon weer verder waar je gebleven was. Handig als je bijvoorbeeld een collega wilt raadplegen of de Zelfscan met meerdere mensen wilt invullen. De ingevulde gegevens blijven tussentijds bewaard.

Meer weten?

Na het invullen van de zelfscan, krijg je een overzicht met informatie om nieuwe stappen te zetten.  Bij elke stelling kun je meteen de tips inzien door op de knop 'Verdieping' te klikken.

 

Notitie
In het tekstveld onder de stellingen kun je notities maken. Ben je tevreden of wil je nieuwe stappen gaan zetten? Beschrijf dan in het notitieveld wat je wilt bereiken.  Dat is ook handig als je de scan later nog eens invult. De aantekeningen zijn ook zichtbaar in het rapport.


Waardering 

Bij iedere stelling geef je een score. De vijf sterren van de scoreschaal tellen elk voor twintig procent in je totaalscore. De vijf sterren geven de verschillende niveaus aan waar een organisatie zich bevindt.

* Je organisatie is hier niet mee bezig
** Je wilt hiermee aan de slag gaan of je bent net begonnen (bewustwording)
*** Je hebt een basisniveau bereikt
**** Je hebt dit al goed georganiseerd
***** De optimale situatie is bereikt, alle punten staan op de ‘i’

Overzicht
Na het toekennen van de sterren voor iedere stelling krijg je een overzicht dat laat zien waar jouw organisatie staat. De grafiek brengt in beeld op welke punten je goed scoort en waar nog verbetering mogelijk is. 

Account aanmaken of anoniem invullen?
Je kunt de Zelfscan zonder registratie (anoniem) invullen, maar je kunt ook een account aanmaken. Dat laatste is aan te raden, want alleen met een account worden de ingevulde gegevens bewaard. Wil je bijvoorbeeld de Zelfscan na een tijdje opnieuw invullen, dan krijg je de voortgang van je organisatie te zien. Zonder account kun je wel het overzicht downloaden en op je computer opslaan, maar alle ingevulde gegevens in de Zelfscan gaan verloren. 

Door het aanmaken van een account ga je akkoord met de algemene voorwaarden, zoals beschreven in de disclaimer. De Zelfscan is in het najaar van 2022 aangepast. Ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid kan er nog een foutje in zitten. Kom je nog iets tegen wat niet goed werkt, stuur dan een mail naar info@netwerkdigitaalerfgoed.nl .


Hoe zit het met de bescherming van de ingevulde gegevens?
Het Netwerk Digitaal Erfgoed gaat zorgvuldig om met jouw privacy en werkt volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg). Wij behandelen persoonsgegevens vertrouwelijk en gebruiken deze uitsluitend voor het doel waarvoor wij ze verzamelen. Alleen de beheerder van de Zelfscan en de digitaal erfgoed coaches van het Netwerk Digitaal Erfgoed hebben toegang tot de gegevens. Lees voor aanvullende informatie de disclaimer voor gebruik van de Zelfscan Digitaal Erfgoed.

 

Veelgestelde vragen

Knoppen werken niet of ik kan de teksten niet open klikken.
Antwoord: Probeer de Zelfscan te openen in een andere browser, zoals Chrome, Firefox of Edge. Via Internet Explorer werkt de Zelfscan niet goed. Lukt het dan ook niet? Stuur een mail naar info@netwerkdigitaalerfgoed.nl .

Ik heb de scan doorlopen, maar kan geen rapport aanmaken. De knop ‘Resultaten’ is niet zichtbaar.
Antwoord: Het is alleen mogelijk om een rapport aan te maken wanneer alle vragen zijn beantwoord.